Textil koszorú

Akik ismernek jól tudják, hogy imádom a szép textíliákat. Szeretném megmutatni (a hamarosan nyitó boltomban is), hogy mennyi minden csodaszép, kreatív dolgot készíthetünk a textilekből.

A textília nem csak táskának, ruhának használható, hanem szép, természetes dísze is lehet az otthonunknak. Általános dolog, hogy az asztalunkat, ablakunkat is felöltöztetjük terítővel, függönnyel, miért is ne díszíthetnénk fel hát a falakat, ajtókat is például vidám textil koszorúkkal?

Mit mutatsz magadból a külvilág felé? – Ajtódíszek

A Feng Shui filozófiája nagy hangsúlyt fektet az otthon bejáratára. Menj ki egy kicsit a bejárati ajtód elé és nézz rá friss, idegen szemmel: Kik lakhatnak ott? Szívesen bemennél, bátran bekopognál? Majd nézd egy kicsit a saját szemeddel, hiszen ez a te otthonod: Jó érzés hazaérkezni? Melegség fogja körbe a szívedet ha benyitsz az ajtón? Csalogat, hívogat az otthon? Sokat tehetünk azért, hogy örömteli válaszokat kapjunk…

Itt van előttem a Feng Shui nagykönyve (Gill Hale – Mark Evans, Kossuth Kiadó 2009), mely a következő, könnyedén kivitelezhető tanácsokat adja nekünk a bejárati ajtóval kapcsolatban:

“A bejárati ajtót jó állapotban és tisztán kell tartani. Kétoldalt a növények nagyon jó hatásúak, de ha túl nagyok, szűkítik a teret. A házszám legyen mindig jól látható, a csengő működjön, hogy biztosítsa a harmonikus kapcsolatot az érkezőkkel. A környezet csijét kimerítheti, ha a látogatók fütyülnek, dudálnak vagy kiabálnak.”

Szürke textil koszorú

Az ajtódíszekkel kihangsúlyozhatod a vendégszeretetedet, de saját magadnak is egy jelzés nap mint nap: hazaérkeztél, eljött a pihenés, a nyugalom ideje.

Textil koszorú nem csak az ajtóra

A textil koszorúk természetesen nem csak ajtókra tehetők. Nálunk több ablakon is van egy-egy színes darab, egyszerűen csak az ablakkilincsre fellógatva, de akár az ablak fölé is rakható.

Jól mutatnak a falon, központi helyen például, akár falikép helyett. Eltakarhatsz vele kevésbé előnyösen mutató helyeket (például gázcsövek találkozása), de a tavaszi-nyári teraszodat is vidámmá és széppé varázsolhatod a segítségével.

Íme egy kis ízelítő azokból a példányokból, melyek a boltomban várják leendő tulajdonosaikat Keszthelyen, a Piac téren (Bem utca felőli üzletsor). Nyitás: március 4. Szeretettel várunk!

Zöld koszorú variációk

Szíves variációk

Szürke-fehér kedvenceim

Ui. Most kísérletezem egészen különleges koszorúkkal, hamarosan megmutatom őket is. Annyit elárulok, hogy közük lesz a textíliához. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

* Kérjük az elküldés előtt fogadd el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom