"A munkáim nem csupán divatkellékek: velük jár a készítésükre fordított energia, a szeret és az alázat is."

Eredeti szakmám kertészmérnök, kertépítő szakmérnök. Az alkotótevékenység végigkíséri az életemet. Miután leírtam ezt a bemutatkozót, valószínűleg megyek és leülök a varrógéphez és valami új dolgot készítek. 🙂

Évtizedek óta a varrás a hobbim ami a kertépítést is felváltotta. A varrás mindennapos tevékenységemmé lépett elő, melynek eredményét láthatod itt a weboldalon, helyi boltok polcain és 2019 márciusától már a káptalantóti Liliomkertben is.

Erősen vonzódom a textíliákhoz; szeretem a színeiket, mintáikat, a tapintásukat. Kedvelem a csipkéket és mindehhez még a táskák is vonzanak. Így találtunk egymásra: a textil, a táska és én.

Textilből nagyon sok mindent lehet készíteni, a lehetőségek száma végtelen. Ezekkel a lehetőségekkel ismerkedem folyamatosan, és készítek új dolgokat: táskákat, díszpárnákat, koszorúkat, terítőket, neszesszereket, pénztárcákat, kosarakat, ékszertartókat és egyéb, az évszaknak megfelelő dísz- és ajándéktárgyakat.

Alkotás során fontosnak tartom a minőségi munkát, nem sajnálom az energiát a kidolgozásra. Nem érem be félmegoldásokkal. Például a táskák fülei is textíliából készülnek a megfelelő technológiával (nem pedig az olcsóbb és egyszerűbb műanyag hevederből). Ahol szükséges a szegélyeket kézzel varrom le öltésről öltésre a tökéletes végeredmény érdekében.

A munkáim nem csupán divatkellékek: velük jár a készítésükre fordított energia, a szeret és az alázat is.

Köszönöm megtisztelő figyelmet és várlak szeretettel!

Szűcs Mariann