Country szívek

Készíts te is country stílusú szívet textíliából! Mutatom, hogyan.

Country szívek

A következő útmutatót azoknak ajánlom, akik nagyobb mennyiségben terveznek varrni country stílusú szíveket. Az egyes lépések segítenek abban, hogy minél gyorsabban, minél kevesebb energiabefektetéssel készüljenek el. Az elkészítésük nem vesz túl sok időt igénybe és számos területen is felhasználhatjuk a szívecskéket: kiváló ajándék tűpárna, dekorációs kellék, bárhova felfüggeszthető, ragasztható. Díszcsomagoláshoz is felhasználható.

1. A választott textíliából a szív magasságának megfelelő (+2 cm) méretű csíkokat vágtam (az anyag teljes szélessége 140 cm).

Country szív méret

2. A szíveket hőre elillanó tollal rajzoltam fel a csíkokra egymástól kb. 1-1 cm távolságra (teteje-alja sorrendben), az anyag színére (ennek a későbbiekben lesz jelentősége).

3. A választott textil világos színű, így átütött rajta a toll. Megfordítottam az anyagot és egy fehér kartonlapra fektettem rá, így szépen átlátszott a toll körvonala, amit grafitceruzával átrajzoltam. Ez lesz majd a varrásvonal ami mentén összevarrjuk a szívek két-két oldalát.

Country szív rajz textilre

4. Ezután kétoldalú ragasztófátyol-papír felére egymáshoz szorosan kis szíveket rajzoltam fel. A fátyolfóliát vasalóval felragasztottam egy kék-fehér kockás anyag hátuljára. Miután kihűlt, a szabásminta vonalán ollóval kivágtam a szíveket.

Ragasztófólia, textilragasztó

5. Az előre megrajzolt nagy szívek szín oldalára vasalóval felvasaltam a kockás szíveket. A vasalással egyidőben eltűnt a hőre illanó tinta. A felvasalás után cikkcakk öltéssel varrtam körbe a kockás szíveket.

Kockás szívek

6. Üres textilcsíkkal összefogtam a szíves textilcsíkot színt színével szembefordítva és összegombostűztem őket. A ceruzás vonalak mentén a tömő nyílást szabadon hagyva körbevarrtam a szíveket. Miután végeztem a varrással, egyenként kis varrásráhagyással körbevágtam őket. A tömőnyílásnál szélesebb varrásráhagyást hagytam.

Összevarrt country szívek

7. A szélesebb varrásráhagyásokat mindenképpen vasarljuk le. Ezután kiforgattam a szíveket, a varrásvonalakt az olló hegyével igazítottam ki. A szíveket kitömheted vattával, vatelinnel, párnatömő anyaggal, stb… A nyílásokat kézzel, rejtett varrással varrtam össze.

+1 Extra díszítés: Fehér szaténszalagból kis masnikat készítettem és ragasztópisztollyal felragasztottam őket a szívekre.

Tipp: 

A kézzel hajtogatott, felragasztott masnit apró gombbal vagy gyönggyel és rögzíthetjük.
Akasztó: belevarrhatjuk vagy utólag is ráragaszthatjuk, rávarrhatjuk, ahogy tetszik.

Szív dekoráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

* Kérjük az elküldés előtt fogadd el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom