Szeretnél a konyhába egy praktikus kesztyűt, ami megvédi a kezed a forró lábasoktól tepsiktől?

Varrj egyet! Megmutatom hogyan készítheted el könnyen!

Első lépés: Szabd ki a kesztyű részeit. Szabj ki 1 x 95 x 20 cm, és 2 x 27 x 20 cm téglalapot az eleje, a háta anyagból, a vastag flízből csak a nagyobbat. A steppeléshez a eleje anyag fonákát tedd a hátsó anyag fonákára és közé tedd a flízt. Ezután kb. 10 x 10 cm négyzetrácsban férceld össze a 3 réteget, a kézfejhez szabott téglalapoknál vagy vékony flízt tegyél, vagy ki is maradhat. A kisebb téglalapnál átlósan is fércelj.

Hőre illanó tollal vagy szappannal vonalzó segítségével tetszőlegesen húzd meg a steppelés vonalait.

Második lépés: Nagyobb öltéshosszal tűzd le a vonalak mentén a szendvicseket. Távolítsd el a fércet, vasald le az anyagot.

Harmadik lépés: Ezután a szabásmintát az előkészített anyagra fektetve rajzold körbe, a hosszabb és a rövidebb részeknél is.

A jelölő vonalon belül keskenyen tűzd le az alkatrészeket. Ez rögzíti a 3 anyagréteg szélét, további varrásnál egy anyagként viselkedik, könnyebb a szegőpántot felvarrni. Majd vág ki a formákat a jelölt vonalon vágva.

Negyedik lépés: először ferdepánttal szegd be a kézfej rövidebb egyenes szélét , szín oldalra varrd a pántot, behajtva, levasalva, kézzel rejtett öltéssel varrd le a szegőpántot a fonák oldalon.

Ötödik lépés: fektesd a hosszú csík elejének íves végeire a kézfej hátuljának íves végeit, férceléssel vagy inkább keskenyen / féltalp szélesen/ varrd össze. Majd a kesztyű közepétől indulva a munka elejére varrd fel a ferde szegőpántot az íves részeknél nagy körültekintéssel fordulj. Behajtva, levasalva a hátsó oldalon kézzel, rejtett öltéssel varrd le a pánt széleit.

Aki nagyon pontosan, precízen tud dolgozni, erős gépe van, géppel is letűzheti a pántot.

Egy vasalás és már használható is!

Remélem tudtam segíteni! Jó varrást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

* Kérjük az elküldés előtt fogadd el az Adatvédelmi szabályzatunkat

*

Elfogadom